Matka tapahtumapaikalle, johon saapuivat kaikkien viiden maajussin ja -jussittaren morsian- ja sulhasehdokkaat, toteutui pikemmin kuin osasin odottaakaan.

Lähtöaamuna viimeiset pakkaamiset, pesut, aamiaiset ja matkaeväiden ja -juomien mukaan ottamiset, ja kun kiireessä hösöttää, niin vahinkoa tapahtuu ja niiden jälkien korjaaminen vielä kaupanpäälle. Aurinko paistoi lähtöpaikkakunnalla, mutta pian se muuttui sankaksi sumuksi. Oli ihanaa ajaa tyhjiä teitä syksyisessä, kauniissa säässä aikaisin sunnuntaiaamuna. Tunnelmaa ei pilannut edes poliisin puhallusratsia.

Perillä odotti NE muut. Esittelykierros: nimi, ikä ja kenen morsmaikku tai sulhanen kukin on. Joku rohkea jopa julistautui herra X:n morsiammeksi, tulevaksi vaimoksi. Täytyy ihailla hänen itsevarmuuttaan. Voi kun minulla olisi siitä edes ripaus. Varmaankin kaikki arvioivat hiljaisesti mielessään omia ja toisten kilpailijoiden mahdollisuuksia.

Mukavia ihmisiä. Mielenkiintoisia tarinoita. Kaikki viihtyivät erinomaisesti. Kaikkia jänskätti tulevat tapahtumat, mikrofonit, kamerat, toiset ihmiset ja ennen kaikkea seuraavan päivän livetapaaminen sen ihmisen kanssa, jonka kanssa on vaihdettu enemmän tai vähemmän viestejä. Toiset olivat viestitelleen tekstiviestein, toiset käsin kirjoitetuin kirjein, sähköpostein, puheluin. Toiset olivat soitelleet kymmenisen kertaa per päivä, toiset olivat hädintuskin puhuneet kertaakaan. Joku aktiivinen hakija oli jopa "ohikulkumatkallaan" ajanut maajussin tilan ohi ja käynyt tervehtimässä, ottamassa ikäänkuin varaslähdön.

Illalla osa matkaajista meni rentouttavaan saunaan, osa kävi kiltisti nukkumaan hyvissä ajoin, osa kävi kartsalla ja villeimmät osallistujat yrittivät mennä kielletylle alueelle - sinne, missä tulevat treffikumppanit jo olivat odottamassa.